Hoe voeg ik gebruikers to aan een project?

Gemaakt door Nicola Minty, Gewijzigd op Ma, 19 Dec, 2022 om 10:08 PM op Nicola Minty

Wat is er nodig om een gebruiker toe te voegen?

Weergavenaam en emailadres

Het emailadres van een gebruiker wordt gebruikt om in te kunnen loggen en om notificaties naar toe te sturen vanuit RDrive. Als het emailadres incorrect is, zal de gebruiker geen notificaties ontvangen.

Bij het toevoegen van nieuwe gebruikers, is het handig om het wachtwoord makkelijk te houden. De gebruikers kunnen deze dan zelf veranderen, zodra zijn ingelogt zijn.

Gebruikers toevoegen

Om gebruikers toe te kunnen voegen, moet jouw account daar de gebruikersrechten voor hebben. Meestal zijn het de projectbeheerders die dit kunnen doen.

Klik op het icoon om het menu te openen en selecteer vervolgens Instellingen > Gebruikers.

Klik op het + icoon om gebruikers toe te voegen.

Vervolgens kan je kiezen uit:
1️⃣ Handmatig een nieuwe gebruiker aanmaken
2️⃣ Een gebruiker toevoegen vanuit het bedrijfsregister
3️⃣ Gebruikers toevoegen aan de hand van een Excel template

1️⃣ Handmatig gebruikers toevoegen

Vul de vereiste gegevens in; Weergavenaam, Emailadres, Wachtwoord en Gebruikerstaal voor de gebruiker. Je kan op het + icoon drukken om nog een gebruiker toe te voegen indien nodig.

Klik op OK om op te slaan.

2️⃣ Gebruikers toevoegen vanuit het bedrijfsregister

Wanneer je gebruikers wilt toevoegen dit al eerder zijn toegevoegd op andere projecten, kan je deze inladen vanuit het bedrijfsregister.

Klik op het icoon in de rechter bovenhoek van het toevoegvenster om gebruikers vanuit het bedrijfsregister in te laden.

Je kan de zoekbalk gebruiken om te zoeken naar de gebruiker(s) die je wilt toevoegen. Klik op de gebruiker om deze te selecteren, deze licht grijs op wanneer die geselecteerd is. Je kan ook gebruik maken van de selecteer alle / deselecteer alle optie.

Zodra je klaar bent, klik je op OK om te bevestigen.

3️⃣ Import via Exceltemplate

Klik op Uploaden om het importvenster te openen.

Download het Exceltemplate door op Template te klikken.

enter the Email address, Display name, Password and Language(locale) and save.

Upload het ingevulde template vervolgens in RDrive.

Zodra alles in orde is, klik je op OK om te bevestigen.

Na het toevoegen van gebruikers, is het handig om een uitnodigingsemail te versturen. Dit doe je als volgt:

De uitnodigingsemail ziet er als volgt uit:

Gebruikersrechten

Wanneer een gebruiker is toegevoegd aan een project, kan deze gebruiker alleen maar inloggen op het project. Zodra een gebruiker aan een Team wordt toegevoegd, krijgt deze gebruiker rechten toegewezen om andere acties te verrichten in het RDrive project.

Leer meer over hoe je gebruikers toevoegt aan een team.